Кадър България он ер“ Официалните власти в Иран отказаха дипломатическата ни

...
Кадър България он ер“ Официалните власти в Иран отказаха дипломатическата ни
Коментари Харесай

Авиоексперт проговори за ужасяващ факт при инцидента с правителствения ни самолет и прогнозира разрастване на скандала с Иран!

Кадър „ България он ер “
Официалните управляващи в Иран отхвърлиха дипломатическата ни делегация към Саудитска Арабия да прелети през въздушното им пространство и приканиха българският екипаж, измежду който бе и министър председателят Бойко Борисов, да промени курса. Това сложи основата за дипломатически скандал. Но ще се стигне ли до там?  " В 40-годишната ми процедура не съм срещал сходен случай. Министър-председател, дружно с дипломатите си, да се лута. За подобен полет се обезпечава формален кулоар и всички знаят кой е на него. Тепърва този скандал ще се разраства. Самият факт, че самолетът на делегацията ни е посрещнат от ирански изтребители, е отблъскващ ", безапелационен бе авиоекспертът Ангел Борисов,бивш основен контрольор по сигурността на полетите в " Гражданска въздухоплавателна администрация ", пред телевизия „ България он ер “.

Според журналиста Нина Спасова визитата на българската делегация в Саудитска Арабия е извънредно значимо събитие за определяне на положителни връзки сред страните. " Не можем да приказваме за механически недоизпипани неща, още повече с премиерски аероплан. Случилото се е проява на противоречие от страна на Иран, че тази делегация отива в Саудитска Арабия. Отношенията със Саудитска Арабия не трябва да бъдат подвластни от тези с Иран ", изясни тя. Правителственият ни аероплан се наложи да се върне през Турция и да прелети над Ирак, с цел да доближи до столицата на Саудитска Арабия – Рияд. Ангел Борисов иронично означи, че външният ни министър би трябвало да благодари на терористичната формация " Ислямска страна " за това, че е осигурила въздушен кулоар за реализиране на задачата ни. 

Той уточни, че е внесъл в държавното управление отчет за положението на Авиоотряд 28 още през февруари тази година, само че към момента няма отговор. Авиоекспертът акцентира, че правителствените самолети Airbus 1 и Airbus 2 би трябвало да се пенсионират. " България по отношение на Иран е като муха пред мечка. Те са страхотна техническа нация с необикновено съоръжение. Не бива смешка с тях ", посочи Борисов.

Според него, Авиоотряд 28 е рисков за хората, които транспортира. „ Внесъл съм в държавното управление отчет за положението на Авиоотряд 28 още през февруари тази година. Не съм получил никакъв отговор на поставените въпроси. Авиоотряд 28 е рисков за страната и за хората, които транспортира. Ако е имало механически проблем, екипажът е трябвало да алармира за него и всяка околна страна би оказала подпомагане в този миг “, разяснява още Ангел Борисов.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР